Κεράσι ( CHERRY )

 

 

  • Μπιγκαρό Μπουρλά ( BIGARREAU BURLAT ): Πρώιμη ποικιλία. Δέντρο μέτριας ζωηρότητας και πολύ παραγωγικό. Καρπός με κόκκινο χρώμα, μεγάλος και πολύ νόστιμος. Ημερομηνία ωρίμανσης: 15/5 – 30/5.

 

  • Χάρντι Τζιαν ( HARDY GIANT ): Ποικιλία πολύ παραγωγική. Καρπός με χρώμα σκούρο κόκκινο, μεγάλος, τραγανός και πολύ νόστιμος. Ημερομηνία ωρίμανσης: 20/5 – 30/5.

 

  • Τραγανά Έδεσσας: Ποικιλία φημισμένη στην Ελλάδα. Καρπός μεγάλος, με χρώμα σκούρο κόκκινο και πολύ γλυκός. Ημερομηνία ωρίμανσης: 5/6 – 20/6.

 

  • Ναπολεόν ( NAPOLEON ): Ποικιλία πολύ παραγωγική. Καρπός πολύ μεγάλος, με λευκή σάρκα και γλυκιά γεύση. Ο φλοιός του είναι χρώματος κίτρινου και πορτοκαλί. Ημερομηνία ωρίμανσης: 1/6 – 10/6.

 

  • Μπακιρτσέϊκα ή Βερόνα ( VERONA ): Από τις καλύτερες πρώιμες ποικιλίες. Ποικιλία ζωηρή και πολύ παραγωγική. Καρπός με σκούρο κόκκινο χρώμα, τραγανός και πολύ νόστιμος. Ημερομηνία ωρίμανσης: 10/6 – 20/6.

 

  • Φεροβία ( FERROVIA ): Ποικιλία με ζωηρή βλάστηση. Καρπός κόκκινου χρώματος, τραγανός και με πολύ μεγάλο μέγεθος. Ημερομηνία ωρίμανσης: 10/6 – 25/6.

 

  • Τούρκικα: Δέντρο μεγάλου μεγέθους και ζωηρής βλάστησης. Τραγανή ποικιλία, μέσης εποχής ωρίμανσης με κόκκινο χρώμα καρπού. Ημερομηνία ωρίμανσης: 25/5 – 10/6.

 

  • Λάριαν ( LARIAN ): Ποικιλία πρώιμη με ζωηρή βλάστηση. Μεσαίος εως μεγάλος καρπός σε κόκκινο χρώμα. Ημερομηνία ωρίμανσης: 25/5 – 10/6.

 

  • Λαπέν ( LAPIN ): Αυτογόνιμη ποικιλία, μέσης εποχής ωρίμανσης. Καρπός με κόκκινο χρώμα, τραγανός και πολύ μεγάλου μεγέθους. Ημερομηνία ωρίμανσης: 15/6 – 30/6.

 

  • Γερμανικά: Ποικιλία πολύ παραγωγική με σκούρο κόκκινο καρπό άριστης ποιότητας. Ημερομηνία ωρίμανσης: 5/6 – 20/6.

 

  • Κόρντια ( CORDIA ): Πολύ καλή ποικιλία. Μεγάλος σκληρός καρπός με κόκκινο χρώμα και με αντοχή στο σκάσιμο. Ημερομηνία ωρίμανσης: 5/6 – 20/6.

 

  • Σκίνα ( SKEENA ): Από τις καλύτερες αυτογόνιμες ποικιλίες. Καρπός μεγάλου μεγέθους , κόκκινος και ανθεκτικός. Ημερομηνία ωρίμανσης: 15/6 – 30/6.

 

*Οι ποικιλίες είναι ενδεικτικές