Αχλάδι (PEAR)

 

  • Γουίλιαμς ( WILLIAMS ): Ποικιλία μέτριας ανάπτυξης . Ο καρπός του έχει μεγάλο μέγεθος, κίτρινου χρώματος, η σάρκα του είναι άσπρη και πολύ αρωματική. Ημερομηνία ωρίμανσης: 10/8 – 10/9.

 

  • Αμπάτε Φέτελ ( ABATE FETEL): Ποικιλία υψηλής παραγωγικότητας. Μεγάλος καρπός, ιδιαίτερα γευστικός σε σχήμα καμπάνας. Ημερομηνία ωρίμανσης: 15/9 – 30/9.

 

  • Πάσα Κρασάνα ( PASA CRASANA ): Ποικιλία πολύ παραγωγική. Καρπός μεγάλος, κίτρινου χρώματος με κηλίδες σκουριάς, πολύ αρωματικός και νόστιμος. Ημερομηνία ωρίμανσης: 5/10 – 15/10.

 

  • Κρυστάλλι : Ποικιλία υψηλής ανάπτυξης πολύ διαδεδομένη στην Ελλάδα. Πολύ παραγωγική, με καρπούς μεσαίου μεγέθους, πράσινους βουτυράτους και αρωματικούς. Ημερομηνία ωρίμανσης: 25/8 – 5/9.

 

  • Κοντούλα: Δέντρο μεσαίου μεγέθους. Καρπός μικρός, κίτρινος και πολύ νόστιμος. Ημερομηνία ωρίμανσης: 13/7 – 23/7.

 

  • Τζένεραλ Λέκλερ ( GENERAL LECLERC ): Δέντρο μεσαίας ανάπτυξης. Καρπός χρώματος καφετί, σάρκα εξαιρετική και πολύ νόστιμη. Ημερομηνία ωρίμανσης: 10/9 – 20/9.